Μέθοδος Εφαρμογής

Ο τρόπος εφαρμογής AcryGel, δε διαφέρει πολύ από τις υπόλοιπες μεθόδους τεχνητών νυχιών. Σαν νέο υλικό έχει τις ιδιαιτερότητές του. Διαβάστε πως να εφαρμόσετε το AcryGel, και αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το δουλέψετε. Εάν δυσκολεύεστε, δείτε επίσης τα συνηθέστερα λάθη.

Τρόπος Εφαρμογής:

  1. Κάνουμε προετοιμασία του φυσικού νυχιού
  2. Βάζουμε ALX Primer και αφήνουμε να στεγνώσει φυσικά
  3. Βάζουμε ALX Βάση Ημιμόνιμου ή ALX Rubber Base και πολυμερίζουμε 30-60 δευτερόλεπτα σε LED ή 2 λεπτά σε UV
  4. Βάζουμε το ALX Acrygel και πολυμερίζουμε 2 λεπτά σε LED ή 4 σε UV
  5. Διαμορφώνουμε το νύχι όσο απαιτείται με λίμα ή τροχό
  6. Βάζουμε ημιμόνιμο χρώμα αν θέλουμε
  7. Βάζουμε ALX No Wipe Top ή ALX Wipe Top ή ALX Rubber Top ή ALX Matte Top και πολυμερίζουμε 60 δευτερόλεπτα σε LED ή 4 λεπτά σε UV.

Χρήσιμες Συμβουλές

Βάζουμε πάντα ALX Primer στο φυσικό νύχι για να αφαιρέσει λιπαρότητα και υγρασία. Αφήνουμε οπωσδήποτε για 4-5 λεπτά για να στεγνώσει χωρίς να το φυσίξουμε και χωρίς να το ακουμπήσουμε. Το Primer ΔΕΝ πολυμερίζεται και δε το βάζουμε σε ανεμιστήρα.

Δεν χρειάζεται ειδικό υγρό ή ειδικό πινέλο. Για να δουλεύεται το AcryGel, βουτάμε το πινέλο σε οινόπνευμα ή σε cleaner. Προσοχή: όχι σε ασετόν. Το οινόπνευμα δεν χρειάζεται να είναι καθαρό, η αλκοολούχα λοσιόν από το super market είναι ιδανική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως οποιοδήποτε οινόπνευμα αρκεί να μην έχει μέσα λάδι ή άλλα συστατικά.

Μέθοδος Εφαρμογής AcryGel

Το AcryGel μπορείτε να το εφαρμόσετε με οποιαδήποτε μέθοδο τεχνητών νυχιών γνωρίζετε ήδη, καθώς ο τρόπος εφαρμογής acrygel είναι παραπλήσιος. Επιπλέον όμως, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και με νέες διαφορετικές μεθόδους.

  • Ως ενίσχυση του νυχιού (φυσική ενίσχυση)
  • Επέκταση νυχιού με φόρμες
  • Επέκταση νυχιού με τα κλασικά tips, που κολλάμε στα νύχια.
  • Επέκταση νυχιού με dual tips
  • Επέκταση tips τύπου inverted moulds

Acrygel και Dual Tips

Η μέθοδος των Dual Tips έγινε γνωστή με τη κυκλοφορία του AcryGel ® και άλλων παρεμφερών υλικών. Τα Dual Tips είναι στην ουσία πλαστικά καλούπια, στα οποία τοποθετούμε το υλικό εσωτερικά και μετά την εφαρμογή τις αφαιρούμε και τις επαναχρησιμοποιούμε. Η τοποθέτηση των Dual Tip γίνεται με την εξής διαδικασία:

  1. Βρίσκουμε το νούμερο που ταιριάζει στο νύχι και αν χρειάζεται το προσαρμόζουμε.
  2. Βάζουμε το AcryGel μέσα στη φόρμα.
  3. Τοποθετούμε το dual tip στο νύχι με το υλικό να ακουμπάει στο νύχι και το dual tip εξωτερικά.
  4. Πολυμερίζουμε (2-4 λεπτά)
  5. Αφαιρούμε το dual tip

Inverted Moulds

Η μέθοδος των inverted moulds (ανάποδα καλούπια) δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ευρώπη. Είναι λεπτά tips τα οποία τοποθετούνται σαν τα dual tips, αλλά δεν αφαιρούνται και δε χρησιμοποιούνται ξανά. Παραμένουν επάνω στο νύχι και αποτελούν την εξωτερική πλευρά του νυχιού.